Varený údený jazyk

varený údený jazyk môžeme servírovať s rozličnými prílohamiNiektoré jedlá, najmä vnútornosti nie sú veľmi obľúbené. Často však ide o pochúťky, ktoré si ostatní gurmáni vychutnávajú. Patrí k nim aj jazyk, či už bravčový alebo hovädzí.

Najlepším spôsobom ako jazyk pripraviť je jeho vyúdenie a uvarenie. V nasledujúcom recepte sa dozviete, ako pripraviť čerstvý bravčový jazyk, ktorý môžeme neskôr servírovať viacerými spôsobmi.

Jazyk dobre umyjeme a odstránime z neho podjazyčie. Naložíme ho do slaného roztoku. Tento roztok pripravíme zo 180 gramov soli na 1 liter vody. Necháme ho tam pôsobiť 12 dní. Potom ho vyberieme a poriadne poumývame, aby sa soľ odstránila.

Bravčový jazyk údime pri teplote 30°C 12-24 hodín. Jazyk dávame variť, dovtedy kým sa začne lúpať jeho povrchová vrstva. Preložíme ho do studenej vody, a tým sa nám uľahčí jeho lúpanie.

Hotový bravčový údený jazyk môžeme uskladniť týždeň.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *