Údená bôčiková roláda

na Slovesnka sa rolády často zapekajúBôčiková roláda sa pripravuje z hrudnej časti bravčovej polovice. Vyberieme z nej hrudnú kosť a rebrá. Dávame pozor, aby sa neporušila svalovina.

Ak je bôčik priveľmi hrubý, môžeme ho rezom  narezať na pásy hrubé 3 cm. Bôčik sa nakladá do slaného roztoku, ktorý tvorí 180 gramov soli na jeden liter vody a nechá sa pôsobiť 5 – 6 dní. Potom ho dobre umyjeme od soli a vysušíme.

Bôčik posypeme korením, červenou paprikou a potrieme ho pomletým cesnakom a zavinieme ho do tvaru rolády, obviažeme špagátom. Údime 5-6 hodín pri teplote dymu 30 – 45 °C. Keď je roláda pekne vyúdená varíme ju 60-80 minút. Trvanlivosť bravčovej rolády je 2 týždne. Musíme ju skladovať v dobre vetranom a chladnom priestore.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *