Nakladaná miešaná drobná zelenina v kyslom náleve

zelenina v kysom náleve - môžeme použiť mix rôznych druhovReceptov na konzervovanie miešanej zeleniny nikdy nie je málo. V tomto recepte si ukážeme ako si pripraviť mix nakladanej zeleniny zo zelených rajčín, karfiolu, cibuliek, zelenej fazuľky, mrkvy, zeleru, kapusty a chili.

Vezmeme si niekoľko dobre vyvinutých súkvetí karfiolu a rozdelíme ich na drobné ružičky. Vložíme ich do nádoby. Pridáme k nim 1kg olúpaných jarných cibuliek, veľkých asi 2 až 3cm, 1kg mladej zelenej fazuľky, 1kg zelených paradajok nakrájaných na kolieska alebo pásiky, 1kg mrkvy nakrájanej na kolieska, 1kg na kúsky pokrájaného zeleru, jednu červenú kapustu pokrájanú na pásiky, 1/4kg chili paprík. Podľa chuti môžeme pridať aj cesnak.

Zmes osolíme – pridáme 20g soli na 1kg zeleninovej zmesi. Necháme aromatizovať niekoľko hodín. Zelenina vylúči šťavu, ktorú scedíme. Zmes uložíme do pohárikov a zalejeme nálevom, ktorý sme si vopred pripravili. Nálev sme urobili z jedného litra octu a 150g soli. Nálev prevaríme, necháme ho vychladnúť a zelejeme s ním zeleninu. Fľaše dobre uzavrieme a uskladníme ich v tmavej miestnosti.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *