Nakladaná miešaná zelenina v kyslom náleve

nakladaná miešaná zelenina - používame do nej iba zdravé plodyV tomto recepte si ukážeme ako pripraviť miešanú zeleninu zo zelených a červených paprík, zelených (červených) rajčín, uhorky, mrkvy, cibule, zeleru, petržlenu a petržlenovej vňate.

Najskôr musíme vybrať čerstvé a mäsité červené a  zelené papriky. Umyjeme ich a očistíme od semiačok. Pokrájame ich na 1 cm široké pásiky. Zelené (alebo červené) paradajky rozrežeme na kolieska alebo pásiky. Nakrájanú papriku a paradajky vložíme do nádoby a pridáme k nim na kolieska nakrájané mladé uhorky, cibuľu, mrkvu, zeler, petržlen a petržlenovú vňať.

Pokrájanú zeleninu premiešame a nasolíme - 30g soli na 1kg zeleniny. Necháme odstáť dve hodiny a potom scedíme vylúčenú šťavu. Zeleninu plníme do pohárikov. Pripravíme si nálev z 1l vody, 2l octu, 170g soli, 10g cukru a pridáme niekoľko zrniečok čierneho korenia. Nálev privedieme k varu a horúci ho nalievame na zeleninovú zmes. Poháriky uzavrieme a odložíme na chladné miesto.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *