Nakladaná trojfarebná zelenina

trojfarebná zeleninaAk si chcete pripraviť nakladanú zeleninu, ktorá nielenže dobre chutí, ale aj dobre vyzerá pripravte si nakladanú trojfarebnú zeleninu. Na túto kombináciu sa používa zelená paprika, červená paprika (kápie) a karfiol.

Karfiol umyjeme a rozoberieme ho na 4cm ružičky. Papriky umyjeme, prekrojíme a očistíme od semiačok. Pokrájame ich na 1 cm široké pásiky. Osobitne krájame zelenú a červenú papriku.

Nakrájanú papriku a karfiol ukladáme do pohárikov nasledujúcim spôsobom: najprv vložíme vrstvu červenej papriky, na ňu pridáme vrstvu zelenej papriky, potom karfiol. Takto postupujeme, až kým nenaplníme pohár. Kvôli aróme môžeme ešte k zelenej paprike vložiť petržlenovú vňať.

Dobré je, ak zeleninu prikryjeme plátnom a pritlačíme tenkou doštičkou, aby nám nevyplávala na povrch. Zalievame ju nálevom pripraveným z jedného objemového dielu vody, jedného objemového dielu vínneho octu (6%) a 80 gramov soli na každý liter tekutiny. Poháriky uzavrieme a uložíme na chladné miesto.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *