Kvasené uhorky s cesnakom

kvasené uhorky s cesnakomNa prípravu kvasených  uhoriek používame väčšie uhorky s dĺžkou 10 až 15 cm. Uhorky poriadne poumývame a odstopkujeme. Umiestnime ich do 5 litrových pohárov. Môžeme použiť aj drevené alebo kamenné nádoby.

Uhorky plníme do pohára a prekladáme ich s 3 strúčikmi rozkrájaného cesnaku, so 6 súkvetiami  kôpru, 3 zrnkami čierneho korenia, 2 klinčekmi, 2 bobkové listami a s 1 rozkrájanou štipľavou paprikou. Na vrch by sme mali dať súkvetie kôpru. Uložené uhorky zalievame horúcim slaným nálevom. Na prípravu nálevu sa použijú 4 litre vody, pol litra 8% octu a 3 lyžice soli. Povrch uhoriek zaťažíme, aby boli stále ponorené v náleve. Takto sa vytvoria priaznivé podmienky pre rast baktérií na mliečne kvasenie. Takto uložené uhorky, ktoré sa dajú konzumovať po dvoch až štyroch týždňoch (dĺžka závisí od miestnosti, v ktorej sú uložene). Keď už majú korenistú chuť a sú sklovité musia sa skonzumovať.

Ak chceme vykvasené uhorky udržať dlhšie, treba ich opláchnuť, vložiť do umytých pohárikov zaliať vyššie uvedeným nálevom a sterilizovať 20 minút pri teplote 95°C.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *