Nakladaná paprika v kyslom náleve

nakladaná paprika v kyslom náleve by mala byť veľká a mäsitáNakladaná paprika sa dá pripraviť troma spôsobmi – nakladaná celá paprika, nakladaná krájaná paprika a nakladaná nasolená paprika očistená od semiačok.

Nakladaná krájaná paprika

Papriku najskôr pokrájame na menšie kúsky. Papriku vkladáme do pohárikov a prevrstvujeme ju s mrkvou, zelerom a paradajkami, ktoré sme si predtým nakrájali na kolieska. Na obsah jeden liter pridávame aj jeden strúčik olúpaného cesnaku.

Nálev si pripravíme zo 7 objemových dielov vody, 5 dielov octu a 1 dielu soli. Poháriky zalievame studeným nálevom a môžeme ich prikryť listami viniča.

 Nakladaná celá paprika

Odrežeme stopky papriky 1 cm pod základom. Papriky po niekoľkých kusoch blanšírujeme vo vriacej vode 2 minúty alebo v pare 3 minúty. Papriky ukladáme do pohárikov tak, že medzi ne dávame bobkový list, podľa chuti rozdrené korenie a niekoľko koliesok mrkvy.

Nálev, ktorý by mal vystačiť na 8 kilogramov paprík pripravíme z 2 litrov vody, 2 litrov octu, 400g soli, 500g cukru a 250g rastlinného oleja.

Nakladaná očistená a nasolená paprika

Papriku najskôr prerežeme a očistíme je od semiačok. Ukladáme ju do pohárikov hrotom nadol. Na 10kg papriky pridáme 400g soli. Papriky takto necháme odstáť 24 hodín. Po tomto čase papriky vylúčia šťavu. Tú scedíme, dáme zovrieť a pridáme k nej 1kg cukru a 1 liter octu. Po zovretí necháme nálev vychladnúť a papriky zalejeme chladným nálevom. Nakoniec môžeme papriky zaliať aj 3cm vrstvou rastlinného oleja.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

1 comment for “Nakladaná paprika v kyslom náleve

  1. Eva Smolejova
    29. august 2016 o 13:48

    Musime papriku nakladanu v kyslom naleve ak ju prikryjeme viniicovym listom sterilizovat ?

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *