Mrazenie byliniek

bylinkyKaždá gazdinka veľmi rada využíva pri varení čerstvé bylinky. Na Slovensku medzi najpopulárnejšie patria petržlenová vňatka, bazalka a kôpor. Čo však robiť v zimnom období?

Bylinky sa dajú uchovať čerstvé niekoľkými spôsobmi. Patrí medzi ne aj mrazenie. Môžeme využiť jednoduché hlboké mrazenie byliniek. Vtedy vňate otrháme od stoniek, poriadne umyjeme v čistej vode, na jemno nakrájame a natlačíme ich do malých nádobiek. Zmrazíme. Môžeme využiť aj druhý zaujímavý spôsob – mrazenie byliniek v kockách ľadu. Vňate taktiež umyjeme, nakrájame a rozdelíme do foriem na ľad, ktoré nám vyrábajú ľadové kocky. Zalejeme studenou vodou a dáme do mrazničky. Do jedla pridávame celé kocky ľadu s vňatkami. Sviežosť byliniek tak budeme cítiť počas celej zimy.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *