Mrazenie malinového pretlaku

Maliny pôsobia proti anémii, znižujú krvný tlak, podporujú imunitu a znižujú horúčku.Maliny sú veľmi zdravé. Priamo pôsobia proti anémii, znižujú krvný tlak, podporujú imunitu a znižujú horúčku. Preto by sme si ich mali uchovať aj do zimných období. Maliny si môžeme jednoducho zamraziť, buď v podobe celých malín, alebo malinového pretlaku.

Malinový pretlak si urobíme pomerne veľmi rýchlo. Najskôr maliny umyjeme a vytriedime. Za surova ich pretláčame cez jemné sitko. Môžeme použiť aj kuchynský mixér. Potom do malín pridáme cukor. Použijeme 0,2kg cukru na 1kg malín. Všetko zamiešame a plníme nádobky, ktoré sú nepriepustné.

Pri mrazení malín, tak ako aj pri mrazení iných druhov ovocia, by sme si mali dávať pozor na dodržiavanie správneho postupu samotného mrazenia.

Ak sme dodržiavali všetky postupy, ovocný pretlak by nám mal v mrazničke vydržať 2-4 mesiace pri -12°C, 10-12 mesiacov pri  -18°C a 15-18 mesiacov pri -24°C.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *