Zavárané pečené mäso

pečené mäsoChystáte sa na dovolenku bez zabezpečenej stravy? Prineste si vlastnú! Prinášame vám recept, ako si doma môžete pripraviť chutné pečené mäso – zaváraním. Túto pochúťku si môžete vziať kdekoľvek so sebou.

Na tento recept je najlepšie bravčové pliecko. Mäso pokrájame na väčšie kúsky. Rozmiestnime ich do hlbokého plechu, posolíme, posypeme rascou, podlejeme vodou a pridáme struky cesnaku. Dôležité je mäso nepresoliť – na kilo mäsa pridáme 2-3 deka soli. Mäso dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme ho asi dve hodiny. Keď je mäso hotové naplníme poháre asi 4cm po okraj. Do pohárikov sa ho snažíme poriadne natlačiť. Na záver mäso zalejeme vypečenou precedenou šťavou asi do 3/4.

Poháre zaviečkujeme a položíme ich sterilizovať do vody pri 100 stupňoch po dobu jednej hodiny. Potom poháriky vyberieme ochladíme a na druhý deň zopakujeme sterilizáciu po dobu 30 minút. Ak sú viečka dobre zatiahnuté, mäsko by vám malo vydržať čerstvé celý rok. Po otvorení mäso  môžeme upražiť s trochou cibuľky a s cesnakom, na ktoré sa mäso vyklopí a prudko sa prepečie v rúre.  

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *