Zavárané rezne

Zavárané rezne sa hodia pri spracovávaní väčšieho množstva mäsa. Zavárané rezne sa hodia pri spracovávaní väčšieho množstva mäsa. Po otvorení stačí len krátka úprava. Zavárané prírodné pečené rezne môžeme pripraviť nasledujúcimi dvoma spôsobmi.

Zavárané prírodné rezne

Najskôr vykostené bravčové karé nakrájame na rezne a po oboch stranách ho jemne opekáme na masti. Kým je ešte teplé, dávame ho do pohárikov. Poháriky plníme asi do troch štvrtín, aby sa dobre zakonzervovalo. Mäso zalejeme trochou bravčového vývaru asi do 2 cm výšky na dne pohárika. Poháriky uzavrieme a sterilizujeme vo vriacej vode hodinu a pol.  Druhý deň ich umiestnime do miestnosti s izbovou teplotou a na tretí deň ich sterilizujeme hodinu pri 100°C.

Zavárané rezne s masťou

Bravčové mäso, ktoré sme nakrájali na rezne vyklepeme. Na dno dávame pol kávovej lyžičky soli do pollitrového pohárika a celú lyžičku do litrového pohárika. Mäso do pohárika poukladáme čo najtesnejšie a na vrch pridáme polievkovú lyžicu bravčovej masti, ktorú sme roztopili. Mäso najskôr dávame do vody, ktorá ma približne 37°C, aby sa nám celý obsah mäsa prehrial. Potom ho dáme sterilizovať na 100°C po dobu 1 hodiny. Na druhý deň ho znova sterilizujeme 1 hodinu. Poháriky necháme na vzduchu vychladnúť. Tieto rezne nám vydržia veľmi dlho. Hlavným znakom, ktorý nám ukáže, že rezne by sme mali skonzumovať je, keď začne rôsol na dne fľaše rednúť. Rezne sa pred konzumáciou jemne opražia na rozpálenej masti.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *