Zaváraná prírodná roštenka

prírodná roštenkaMäso z odležanej roštenky z bravčového karé nakrájame na 1 cm hrubé rezy. Naklepeme ich a prudko ich opražíme z oboch strán na bravčovej masti.

Mäso poukladáme do pohárikov, ktoré potrieme bravčovou masťou.  Malo by byť asi 5 cm pod okrajom. Podusíme si cibuľku a precedíme z nej šťavu. Tú vlejeme do pohárikov. Mäsu dodá výbornú chuť. Šťava by mala byť zaliata asi 2 cm od okraja.

Mäso dáme sterilizovať na 100°C po dobu 1 a pol hodiny. Na druhý deň ho znova sterilizujeme 1 hodinu. Poháriky necháme na vzduchu vychladnúť. Sklenené poháriky chladíme vždy na vzduchu, pretože po ponorení do studenej vody by mohli prasknúť.

Prírodná roštenka je veľmi obľúbená. Pri jej príprave môžeme použiť aj zeleninu, ktorú podusíme spolu s cibuľkou a touto šťavou zalievame poháriky s mäsom.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *