Tekvicové jadierka

tekvicové jadierkaTekvicové semienka chutia skvelo. Okrem toho obsahujú aj zdraviu prospešné látky ako sú sacharidy, aminokyseliny, nenasýtené aminokyseliny a nenasýtené mastné kyseliny. Obľúbenou formou sú sušené tekvicové jadierka.

Jadierka obsahujú aj množstvo vitamínu B, vitamín C, D, E a K a minerálne látky ako fosfor, vápnik a draslík. Nasledujúci postup vám ukáže ako si môžete zdravé tekvicové semienka usušiť a upiecť.

Najskôr jadierka vyberieme z dužiny. Namočíme ich do slanej vody a necháme ich odstáť zhruba pol dňa. Na jedno kilo dávame približne 5 polievkových lyžíc soli. Po odstáti vodu zlejeme, dáme ich na plech a podľa chuti dosolíme. Začneme so sušením a pečením. Dbáme na to, aby sme ich sušili pomaly, inak by nám mohli zhorieť. Dôležité je, aby sme ich často obracali a premiešavali. Po dopečení necháme vychladnúť. Ak nám chutia jadierka bez soli, pred pečením ich neosolíme, ak ich nechceme mať slané vôbec, vodu, v ktorej ich nechávame odstáť taktiež neosolíme.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *