Sterilizované uhorkové rezy

uhorkové pozdĺžne rezy

Uhorkové rezy sa pripravujú z väčších uhoriek, ktoré sa už nehodia na nakladenie, keď sú celé. Najskôr uhorky umyjeme a odrežeme konce. Potom ich pozdĺžne prerežeme na polovicu. Semiačka  lyžičkou odstránime a pokrájame na 2 až 3 cm hrubé rezy.

Údené karé

údené karé

Údené karé si pripravíme tak, že mäso po zabíjačke najskôr vykostíme. Musíme to robiť veľmi opatrne, aby sme nepoškodili svalovinu. Z povrchu musíme odstrániť aj spojovacie tkanivá, zvyšky tuku a pekne ho upravíme.

Ríbezľový kompót

ribezle troch farieb

Ríbezľový kompót sa dá vyrobiť zo všetkých troch farieb - bielych, červených a čiernych ríbezlí. Kompót z čiernych ríbezieľ sa na Slovensku najčastejšie používa k sviečkovej omáčke.

Mrazenie sliviek

slivky

Najznámejší spôsob konzervácie sliviek je výroba slivkového kompótu, slivkového džemu, sušenie sliviek a mrazenie sliviek. Pri mrazení sliviek sa môžeme rozhodnúť, či ich zamrazíme s pridaním alebo bez pridania cukru.