Nakladaný karfiol v kyslom náleve

nakladaný karfiol dochutený uhorkami

Karfiol si môžeme upraviť viacerými spôsobmi. Jeden z nich je aj nakladaný karfiol v kyslom náleve. Týmto spôsobom si pripravíme karfiol, ktorý vynikajúco chutí a vydrží nám oveľa dlhšie ako pri bežnom skladovaní.

Čerstvé a snehobiele hlávky karfiolu sa rozdelia na malé súkvetie. Tie by nemali byť väčšie ako 3 až 5 cm. Vložíme ich do veľkého hrnca a osolíme ich podľa chuti. Bežný spôsob je použitie 20 gramov soli na 1 kg karfiolu. Po niekoľkých hodinách karfiol zalejeme horúcim nálevom. Ten pripravíme z 1 litra vody, 2 litrov octu a 200 gramov soli. Nálev scedíme, prevaríme a horúci ho nalievame na karfiol v pohárikoch.  Poháriky sa zavrú a uložia na chladné miesto.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

1 comment for “Nakladaný karfiol v kyslom náleve

  1. Ján Pohánka
    6. február 2017 o 15:44

    Zdá sa mi veľa 2 litre octu na liter vody.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *