Mrazenie hruškového pretlaku

Najvhodnejšie na mrazeiu sú odrody Wiliamsova, Clappova a SolankaPo rozmrazení si na hruškovom pretlaku pochutnajú najmä deti. Dodáme im vitamíny A,B a vitamín C, draslík, meď, fosfor a vápnik.

Na mrazenie hruškového pretlaku môžeme použiť viacero odrôd. Vyvarujeme sa mrazeniu takých odrôd, ktoré majú v dužine veľa kamenitých buniek. Taktiež na mrazenie nie sú vhodné zimné odrody hrušiek. Najvhodnejšie sú však odrody Wiliamsova, Clappova a Solanka.

Úplne zrelé hrušky očistíme a olúpeme. Potom ich rozpolíme alebo rozštvrtíme. Prichystáme si hrušky do nádoby a mierne ich podlejeme vodou. Miernym varom ich rozvaríme. Potom hrušky pretrieme cez jemné sitko. Do tohto pretlaku vmiešame asi 0,25 kg cukru a 1 – 2 polievkové lyžice citrónovej šťavy (1/4 kávovej lyžičky kyseliny citrónovej ) na 1kg pretlaku. Pretlak necháme vychladnúť a nalejeme ho do nepriepustných nádob alebo dóz a necháme zamraziť.

Ak sme dodržiavali všetky postupy, ovocný pretlak by nám mal v mrazničke vydržať 2-4 mesiace pri -12°C, 10-12 mesiacov pri  -18°C a 15-18 mesiacov pri -24°C.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *