Sušené slivky s plnkou

sušené slivkySušené slivky pozná takmer každý z nás. My vám ukážeme, ako si ich môžete pripraviť ešte chutnejšie!

Najskôr vyberieme slivky, ktoré sú úplne zrelé. Slivky umyjeme a rozkrájame ich z jednej strany tak, aby sa kôstky dali vybrať. Necháme ich jeden deň na slnku, aby zvädli. Slivky sušíme na slnku alebo v sušiarni. Potom ich naplníme plnkou, ktorú môžeme pripraviť nasledujúcimi spôsobmi.

  • Mandle alebo orechy nakrájame na drobno a zmiešame ich s trochou medu, aby sa zlepili.
  • Jablká a pomarančová kôru najemno nakrájame, aromatizujeme ich škoricou a klinčekmi. Taktiež pridáme trochu medu na zlepenie.
  • Na drobno nakrájané mandle alebo orechy sa zmiešajú s pomarančovou kôrou a surovými slivkami a zmiešame ich s trochou cukru a vody.

Zmes varíme až dokiaľ nezhustne. Slivky ukladáme do škatúľ a medzi jednotlivé vrstvy dávame papier. Uskladňujeme ich na suchom mieste. Takýmto spôsobom plnené slivky podávame ako dezert.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *