Netradičné klobásy z teľaciny, hovädziny a bravčoviny

Klobásy z teľaciny, hovädziny a bravčoviny majú veľmi ľahodnú chuťTieto dva recepty ukazujú postup na výrobu klobások z teľaciny, hovädziny a bravčoviny. Prvý recept je o tom, ako si pripraviť klobásy z teľaciny a hovädziny a druhý recept o klobásach z bravčoviny a teľaciny.

Klobásy z teľaciny a hovädziny

Na výrobu tohto druhu domácej klobásky budeme potrebovať 10 kg hovädzieho mäsa a 5 kg teľacieho mäsa. Mäso pomelieme na doske alebo mlynčeku s priemerom 8 mm. Pokrájame 4 kg stuženej slaniny na stredne veľké kocky. Odporúča sa veľkosť 1 cm x 1 cm.

Pridáme 23 gramov soli, 4 gramy mletého bieleho korenia, 1 gram sanitry, 1 gram koriandra a 1 gram strúhaného muškátového orecha (na jeden kilogram zmesi). Všetko dobre premiešame.

Celú zmes vkladáme do bravčových čriev. Klobásy párujeme. Každá klobása by mala vážiť okolo 200 gramov. Údime a následne ich povaríme. Táto klobása je najlepšia, keď ju skonzumujeme čo najskôr.

Klobásy z teľaciny a bravčoviny

Najskôr poriadne vyumývame bravčový žalúdok a bravčové hrubé črevá. Potom ich niekoľkokrát potrieme soľou. Keď sú poriadne očistené stužíme ich vo vriacej vode. Potom ich preložíme do studenej vody, aby vychladli. Necháme ich poriadne odkvapkať od vody.

Túto masu odvážime a použijeme také isté množstvo bravčového a teľacieho mäsa. To znamená, že tretinu budú tvoriť žalúdok s črevami,  tretinu bravčové mäso a tretinu teľacie mäso.

Zmes okoreníme a osolíme. Na jeden kilogram zmesi dáme 28 gramov soli, 5 gramov mletého čierneho korenia, 1 gram mletých klinčekov, na malé kúsky posekanú cibuľku a cesnak podľa chuti.

Zmes plníme do hovädzích okolných čriev a dáme údiť. Potom klobásky varíme 40 – 50 minút.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *