Nakladaná červená paprika s kapustou v kyslom náleve

nakladaná červená paprika s kapustou e perfektnou kombináciou Nakladaná červená paprika s kapustou je veľmi zdravá a chutná kombinácia. Recept na nakladanú červenú papriku s kapustou v kyslom náleve poznali ľudia už v minulosti. Tento jednoduchý recept si môže pripraviť každý v domácnosti.

Stopky papriky odrežeme jeden centimeter pod základom. Papriky potom prevaríme vo vriacej vode na 2 minúty. Tvrdú a sladkú kapustu narežeme na tenké pásiky. Pripravíme si 150ml rastlinného oleja, necháme ho zovrieť a prepražíme v ňom jednu hlavičku olúpaného a roztlčeného cesnaku.

Narezanú kapustu umiestnime na dno pohárika v 2 až 3 centimetrovej vrstve. Túto vrstvu pokvapkáme prepraženým rastlinným olejom.  Potom ukladáme 2 až 3 vrstvy sparených paprík a znova vrstvu kapusty, ktorá sa pokvapká prepraženým olejom. Takýmto spôsobom pokračujeme dovtedy, pokiaľ nenaplníme takmer celý obsah pohárika. Navrch sa vždy dáva hrubšia vrstva kapusty.

Na 6kg paprík a 6kg kapusty si pripravíme nálev tak, že zmiešame 2litre vody, v ktorej sme papriky blanšírovali – predvárali, 3 litre octu, 600g soli a 2 až 3 bobkové listy. Poháriky zalejeme nálevom.

Naloženú zeleniny dôkladne uzavrieme a necháme skladovať na chladnom mieste.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *