Marhuľový kompót

Marhuľový kompót - pri výrobe sa marhule nepredvárajú Na marhuľový kompót vyberieme zrelé plody, ktoré sú nepoškodené. Nemala by byť poškodená ani šupka, ani dužina.

Marhule umyjeme a rozpolíme ich. Vyberieme kôstky a odstopkujeme ich. Marhule sa nepredvárajú, môžeme ich hneď naukladať do pohárikov. Ukladáme ich reznou plochou nadol.

Zalievame ich nálevom, ktorý sme si pripravili tak, že sme rozpustili 0,65 kg cukru v 1 litre vody. Dostaneme približne 1,4 litre nálevu.

Marhuľový kompót z úplne zrelých dozretých a mäkších plodov sterilizujeme 15 – 20 minút pri teplote 90 až 95 °C.

Marhuľový kompót z tuhých a tvrdých plodov sterilizujme pri 95°C pri 25 minút.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *