Sladené maliny naložené v mede sú rýchly a chutný pôsob ako môžeme tieto plody zakonzervovať. Napriek tomu, že med má konzervačné účinky, je dobré, ak ich aj krátko sterilizujeme. Tak si môžeme predĺžiť dobu skladovania.
Čučoriedky rastú vo vyšších polohách, najmä v riedkych ihličnatých lesoch, kde tvoria veľké súvislé porasty. Dozrievajú v auguste. Niektorí ľudia si z lesa prinesú niekoľko kíl týchto zdravých lesných plodov. Preto je dobré čučoriedky uchovať na obdobie, kedy nerastú. Jednoduché spracovanie…
Prvé zmienky o pestovaní egrešov pochádzajú z Ruska. Odkiaľ sa rozšírili aj do Európy a Ameriky. Egreše obsahujú veľmi veľa vitamínu C. Aj keď sa egreše často porovnávajú s ríbezľami, hodnoty vitamínu C u egrešov sú oveľa vyššie ako v prípade ríbezlí.
Nakladaný baklažán plnený kapustou je výborný najmä v dobe, keď nemáme čas na zdĺhavé varenie. Tento recept nám ukáže, ako si toto chutné jedlo pripraviť a zakonzervovať nakladaním.
Nemecké klobásky sú veľmi obľúbenou národnou špecialitou. Medzi najobľúbenejšie druhy patrí drážďanská a frankfurtská klobása. Naše overené recepty vám ukážu, ako si poradiť s ich prípravou.