Mrazenie papriky

Na mrazenie papriky sú vhodné iba zelené alebo červené odrodyNa mrazenie papriky sú vhodné iba zelené alebo červené odrody. Na domáce mrazenie sú vhodné buď rezy alebo polovičky paprík. Paprika by nemala byť štipľavá a mala by byť hrubostenná.

Papriku by sme mali mraziť tesne po zbere. Ak to nie je možné, dáme ju pred zmrazením do chladničky.

Papriky umyjeme odstránime jadrá a nakrájame ich na priečne alebo pozdĺžne rezy (pol až jeden centimeter), alebo ich pozdĺžnym rezom môžeme rozrezať na polovičky.

Paprikové rezy predvárame 3 až 4 minúty. Počítanie času sa začína akonáhle umiestnime papriku do vriacej vody. Na blanšírovanie papriky môžeme používať tú istú vodu až 5 krát. Niekedy prilejeme ďalšiu horúcu vodu z kohútika, aby mala hladina vody požadovanú výšku.

Po rýchlom vychladnutí a odkvapkaní plníme papriku do nádob alebo vreciek.

Ak sme dodržiavali všetky postupy, paprika by nám mala v mrazničke vydržať 1-2 mesiace pri -12°C, 6-8 mesiacov pri  -18°C a 10-12 mesiacov pri -24°C.

.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInPin on Pinterest

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *