Mrazenie rebarbory

mrazená rebarbora

Mrazenie rebarbory môžete urobiť veľmi jednoducho a tak si ju môžeme uchovať na dlhšie časové obdobie. Rebarbora ​​môže byť zmrazená celá – stonky nekrájame alebo nakrájaná na kúsky. Ľahšie sa nám bude uskladňovať, ak stonky pokrájame. Mrazenú rebarboru môžeme neskôr použiť na…

Mrazenie špargle

špargľa

Na mrazenie používame len špargľu najlepšej kvality. Mala by byť biela, mierne ružovkastá a bez drevených vlákien. Pred mrazením špargľu rozdelíme podľa hrúbky výhonkov.

Sušenie marhúľ

susene marhule

Na sušenie marhúľ sa používajú pekné, zrelé plody. V prípade sušenia môžeme použiť aj mierne prezreté marhule. Najdôležitejšie je, aby mali výraznú chuť a vôňu.